Muziek

De Arnhemse singer-songwriter Hanneke de Jong speelt weer! Na een periode waarin ze andere aspecten van haar creativiteit met furore aan het daglicht bracht, ontdekt ze in 2022 opnieuw hoe het is om met alleen gitaar en stem een verhaal te vertellen. Muziek kruipt weer in haar systeem, en als puzzelstukjes vallen de woorden weer op hun plek. Binnenkort vind je hier haar nieuwe songs.

Als bezielde performer geeft ze emoties, gedachten en beelden vorm in pakkende luistersongs. Met elegante melodielijnen en verfijnd gitaarspel weet ze te raken en ontroeren. Ze neemt ze je mee in haar wereld, waarin ze zingt over de dingen die haar het dierbaarst zijn. Over klaarwakker liggen in het landschap van de nacht. Over de vluchtige momenten van het leven, in de poging ze nog wat langer vast te houden. Zo laat ze je weemoedig meedeinen, trapt het geluk recht op z’n staart, en laat de lente vrolijk op je neerdwarrelen.

Achtergrond – Als student aan de Toneelacademie Maastricht wint Hanneke songwriter-contests als Ernem Zweet, Nu of Nooit, NCRV Volgspot en het nationale Studentensongfestival. Met haar eerste song belandt ze in de finale van De Grote Prijs van Nederland.

Al blijft muziek aan haar knagen, toch zet ze haar maakkracht in de jaren na haar afstuderen voornamelijk in voor haar interdisciplinaire projecten. Haar voorliefde voor Shakespeare’s teksten weet ze te vertalen tot popsongs, die ze met de eigenzinnige bewerking van percussionist Dirk-Peter Kölsch onder de naam ‘Hanneke’s Pocket Orchestra’ uitbrengt.

Blow / Hanneke’s Pocket Orchestra

Dit jaar investeert Hanneke in haar songcraft, staat open voor nieuwe muzikale samenwerkingen, en laat graag weer van zich horen.

Volg Hanneke op Facebook of Instagram voor speeldata.