Over

Hanneke de Jong is maker pur sang. Als singer-songwriter en theatermaker laat ze haar verhalen klinken, met muziek, beeld, film en theater. Betoverd door hoe het grote in het kleine wordt weerspiegeld, zoekt ze vanuit haar achtergrond in beeldende kunst en theater naar de samenhang van het grotere geheel, in voorstellingen, songs en installaties.

Biografie – Ondanks het prille succes dat Hanneke met haar eerste muzikale optredens verwerft, kiest ze voor een theatercarrière, om haar brede interesses en sterk interdisciplinaire benadering vorm te geven. Met haar op Shakespeare’s teksten geïnspireerde ‘beeldconcerten’, maakt ze naam op festivals als Oerol, Limburgfestival, Paradiso Melkweg Productiehuis en Noorderslag.

Samen met filmmaker Jonas de Witte, vervolgt ze haar theatrale zoektocht onder de naam DeJong&DeWitte, met muzikale en filmische voorstellingen, installaties en locatieprojecten. Vanuit de drive om haar passie en kunde te delen, geeft ze daarnaast gastlessen op verschillende kunstvakopleidingen.

Recent In 2023 ontdekt Hanneke opnieuw hoe het is om met enkel stem en snaren een verhaal te vertellen. Een nieuw hoofdstuk!

Volg Hanneke de Jong op Facebook of Instagram voor recente ontwikkelingen en speeldata, of meld je aan voor de nieuwsbrief van DeJong&DeWitte

Facebook
Instagram